Janneke Vreugdenhil Gebarbecuede sla met geroosterd brood

Het is een wat slordig recept, deze gebarbecuede sla uit Echt eten 2. Jonathan Karpathios husselt 4 dl olijfolie door 4 kropjes little gem voor hij ze op de barbecue legt, en dat is natuurlijk ridicuul. Maar de combinatie geroosterde sla, knapperige croutons en frambozendressing is zo goed bedacht, dat ik u het gerecht toch niet wilde onthouden.

Voor de dressing geeft Karpathios ook zeer royale hoeveelheden, maar die kun je makkelijk bewaren in de koelkast, dus dat is niet zo’n probleem. Waar ik nog wel bezwaar tegen wil aantekenen is tegen het grof hakken van de slakropjes. Ik heb die instructie weggelaten, omdat ik ze in hun geheel veel mooier vindt. Enfin, hierbij het iets door mij aangepaste recept.

Jonathan Karpathios

Echt eten 2: Als Jon in Frankrijk

Uitgeverij: Karakter

Prijs: €29,95