Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Champagnehuizen en hun wijngaarden hebben na een jarenlange lobby eindelijk de status van werelderfgoed gekregen. Maar wat levert dat eigenlijk op?

Is het na het overtuigende ‘nee’ van Griekenland tijd voor een Grexit? Zo’n Grieks vertrek uit de eurozone is niet zo makkelijk. Drie redenen waarom.

En nieuws op NRC Q: Timo Huges, de afgetreden topman van NS, heeft helemaal niet op eigen houtje besloten zichzelf een bonus over 2014 uit te laten betalen. Terwijl minister Dijsselbloem die indruk wel wekte.

Poldernieuws

Apax stopt 100 miljoen euro in online warenhuis Wehkamp. De bestuursvoorzitter vertelt in De Telegraaf over de beloftes van de investeerders.

Redacteuren worden door universiteiten onder druk gezet om de tijdschriften van Elsevier te boycotten als de onderhandelingen mislukken, schrijft De Volkskrant.

Medicijnproducent Teva komt met een beter bod op concurrent Mylan, meldt RTL Z.

While you were sleeping… in the US

Microsoft wil vooraan staan met zijn holografische technologie. Dat kan de techgigant niet zonder academici, schrijft Techcrunch.

Het is weer een slecht kwartaal voor plasticfabrikant A. Schulman Inc, meldt The Wall Street Journal. En dat is de schuld van de euro.

Starbucks verhoogt alweer de prijzen van zijn koffie, verzucht Quartz.

While you were sleeping… in Asia

Chinezen kunnen nu ook mobiel betalen bij McDonald’s en KFC. Dat werd tijd, zeggen analisten in The Wall Street Journal.

Robotbouwer Suidobashi wil de voetbalvrouwen revancheren. De Japanners gaan een duel aan met de Amerikaanse concurrent. Quartz verheugt zich erop.

De Chinese overheid kan haar eigen taxibedrijven niet beschermen tegen Uber of Didi-Kuaidi, analyseert Caixin.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q