Wehkamp definitief in handen van Britse investeerder Apax

Foto ANP/ Marcel Hemelrijk

Webwinkel Wehkamp komt, net als enkele van zijn zusterbedrijven, definitief in handen van het Britse Apax Partners. De investeringsmaatschappij heeft met de aandeelhouders van moederbedrijf RFS Holland Holding overeenstemming bereikt over de overname, maakte het vanochtend zelf bekend.

Over de financiële details is officieel niets bekendgemaakt. Het Financieele Dagblad meldde eerder al dat de overname ophanden was en sprak toen van een bedrag van 450 miljoen euro.

Ook e-commercebedrijven Fonq.nl, Create2Fit en financieel dienstverlener Lacent worden overgenomen, zij maken ook onderdeel uit van RFS. RFS is voor 80 procent in handen van voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer, voormalig RFS-directeur Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat. Zij namen het bedrijf in 2008 over. De rest van de aandelen is van IK Investment Group.

De omzet van Wehkamp steeg vorig jaar met twaalf procent tot 546 miljoen euro. In totaal zette RFS 711,3 miljoen om. De winst kwam uit op 46 miljoen euro.

Eerdere poging

Ook drie jaar geleden probeerden de eigenaren al eens om RFS van de hand te doen. De belangrijkste geïnteresseerden waren toen Ahold - het moederbedrijf van Albert Heijn - en webwinkel Bol.com. Maar uiteindelijk was het niet RFS, maar Bol.com zelf dat door het Zaanse supermarktbedrijf werd ingelijfd.

    • Frank Huiskamp