Weer tientallen doden na bloedige aanslag Boko Haram in Nigeria

De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. Foto AP/ Sunday Alamba

Bij weer twee aanslagen door Boko Haram zijn gisteren ten minste 44 mensen gedood in de centraal gelegen stad Jos in Nigeria, meldt persbureau AP. Inmiddels zijn sinds vorige week al meer dan tweehonderd mensen gedood door de islamitische extremisten.

De aanslagen in Jos, een stad waar moslims en christenen samenwonen, vonden plaats in een moskee en een restaurant.

Boko Haram heeft de afgelopen weken, nadat ze door een regionaal leger van Nigeria en zijn buurlanden uit dorpen in het noordoosten werd verdreven, haar aanslagen opgevoerd. Het is mogelijk een antwoord op een oproep van terreurbeweging Islamitische Staat, aan wie Boko Haram eerder trouw zwoer, om tijdens de Ramadan meer aanslagen te plegen.

    • Frank Huiskamp