Wehkamp in Britse handen

Investeringsfonds Apax neemt moederholding van Wehkamp over.
Investeringsfonds Apax neemt moederholding van Wehkamp over. Foto ANP

Webwinkel Wehkamp komt net als enkele van zijn zusterbedrijven definitief in handen van het Britse Apax Partners.

De investeringsmaatschappij heeft daarover met de aandeelhouders van moederbedrijf RFS Holland Holding overeenstemming bereikt. Over de financiële details is niets bekendgemaakt. Het Financieele Dagblad meldde vorige week dat de overname ophanden was en noemde van een bedrag van 450 miljoen euro.

RFS is voor 80 procent in handen van oud-KPN-topman Ad Scheepbouwer, ex-RFS-directeur Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat. Zij namen het bedrijf in 2008 over. De omzet van Wehkamp steeg vorig jaar met 12 procent tot 546 miljoen euro. In totaal zette RFS 711,3 miljoen euro om. De winst kwam uit op 46 miljoen euro. Drie jaar geleden probeerden de eigenaren al RFS van de hand te doen. Belangrijkste gegadigden waren toen Ahold (onder meer Albert Heijn) en webwinkel bol.com (inmiddels van Ahold). (NRC)