Van Basten assistent Blind bij Oranje

Assistent-trainer Marco van Basten in actie tijdens een training bij AZ.
Assistent-trainer Marco van Basten in actie tijdens een training bij AZ. Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Marco van Basten wordt assistent van Danny Blind, trainer van het Nederlands voetbalelftal. AZ en de KNVB hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom voor Marco van Basten bevestigt een woordvoerder van de club uit Alkmaar aan persbureau ANP.

Van Basten had een contract dat nog een jaar duurde. AZ, Van Basten en de KNVB wilden geen dubbelfunctie voor de oud-voetballer, waardoor er een regeling getroffen moest worden. Van Basten zou vandaag met de KNVB om de tafel gaan om een 3-jarig contract te bespreken.

De voormalige topspits van Ajax en AC Milan was van 2004 tot en met 2008 zelf bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB was al langer op zoek naar een nieuwe assistent-trainer voor Oranje, nu Blind na het vertrek van Guus Hiddink vervroegd promotie heeft gemaakt.

Van Basten haalde ooit als trainer van Ajax Blind als technisch manager naar deze club. Nu haalt Blind Van Basten naar het Nederlands elftal.