Tour ook ten einde voor Fabian Cancellara - rugwervels gebroken

Geletruidrager Fabian Cancellara gaat niet meer van start voor de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn ploeg Trek bekendgemaakt.

EPA / Yoan Valat
EPA / Yoan Valat De Zwitserse Fabian Cancellara in de gele trui.

Fabian Cancellara, die vanmorgen in de gele trui startte, gaat niet meer van start voor de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk. Dat heeft zijn ploeg Trek bekendgemaakt.

De Zwitserse wielrenner was op weg naar Hoei een van de slachtoffers van de massale valpartij, waardoor ook favoriet Dumoulin moest afstappen. Hij finishte nog wel, met grote achterstand. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Cancellara de dwarsuitsteeksels van twee rugwervels heeft gebroken. Cancellara mocht juist voor de 29ste keer in zijn loopbaan de gele leiderstrui aantrekken. De Brit Christopher Froome nam die vandaag van hem over.

Ritzege voor Rodriguez

Ook Simon Gerrans (OricaGreenEDGE) en William Bonnet (FDJ), de man die als eerste viel, hebben besloten op te geven. Na de valpartij werd de koers voor korte tijd werd geneutraliseerd. De Spanjaard Joaquim Rodriguez pakt vandaag de ritzege in de Tour de France.

Twitter avatar f_cancellara Fabian cancellara I am so happpy….to be back in yellow. Thanks for all the support the last few months. #nevergiveup #spartacus http://t.co/Ss15sz6R6r

Beelden van de grote valpartij:

    • Mirjam Remie