Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Nog dertien relschoppers vast na rellen Schilderswijk

De rechter-commissaris heeft een minderjarige verdachte die betrokken was bij de rellen in de Haagse Schilderswijk onder voorwaarden naar huis gestuurd. Het Openbaar Ministerie (OM) liet twee verdachten gaan in afwachting van hun rechtszitting, waardoor er nu nog dertien verdachten vastzitten.

Een relschopper in de Schilderswijk wordt afgevoerd door de politie
Een relschopper in de Schilderswijk wordt afgevoerd door de politie Foto: AP Photo/Phil Nijhuis

Er zitten nog dertien verdachten vast na de ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie aan persbureau ANP.

Vandaag stuurde de rechter-commissaris een minderjarige verdachte die betrokken was bij de rellen in de Haagse Schilderswijk onder voorwaarden naar huis. Het Openbaar Ministerie (OM) liet twee verdachten gaan in afwachting van hun rechtszitting, waarmee er nu nog dertien verdachten vastzitten.

Politie verwacht nieuwe aanhoudingen

Komende week komen er snelrechtzittingen over de rellen in de Schilderswijk van vorige week. Het onderzoek naar het geweld is nog in volle gang. De politie verwacht nog meer mensen aan te kunnen houden.

Vorige week was het drie nachten achtereen onrustig in de Schilderswijk, na de dood van Mitch Henriquez. De Arubaan kwam zeer waarschijnlijk om het leven door politiegeweld, zo bleek uit onderzoek van het OM. De familie van Henriquez stelt de staat aansprakelijk voor zijn dood.