Hebben we toch mooi meer miljonairs dan Zwitserland

beeld iStock

Genève, stad van de rijken. Luxemburg, land van de rijken. En Nederland? Nou, ook dus. Gekeken naar het aantal huishoudens dat eind 2014 minstens een miljoen euro aan netto eigen vermogen had, eindigt Nederland met ruim 700.000 miljonairsgezinnen zowaar in de top 5 volgens statistiekbureau Statista. Bóven Luxemburg.

Meteen ook een kanttekening: gekeken naar het percentage miljonairshuishoudens op het totaal laat Luxemburg ons met bijna een kwart tegen 9 procent ver achter zich - en de rest ook.

Wie al die vermogende gezinnen zijn? Slechts een fractie heeft het afgelopen jaar de Quote 500 gehaald; Thuisbezorgd.nl-topman Jitse Groen was met een eigen vermogen van 35 miljoen euro de hekkensluiter. Maar zoveel miljonairs, zo weinig miljardairs (namelijk 13 vorig jaar).

Nederlandse miljardairs volgens zakenblad Quote:

De échte rijkerds, die zitten elders. In de Verenigde Staten met name. Het land telt 40 keer zoveel miljardairs als Nederland, namelijk: 537.

    • NRC Q