Ontsnapte moordenaar VS terug naar gevangenis

David Sweat zit sinds gisteren weer achter slot en grendel. De moordenaar die drie weken geleden samen met Richard Matt ontsnapte uit een gevangenis in de staat New York, is ontslagen uit een ziekenhuis. Daar was hij opgenomen, nadat de politie hem vorige week had neergeschoten. Sweat en Matt braken begin juni uit de gevangenis door gaten te maken in een stalen muur en via pijpleidingen naar buiten te kruipen. Het tweetal hield zich schuil in de bossen vlak bij Canada. Tien dagen geleden werden ze gevonden door federale agenten. Bij de schotenwisseling die volgde kwam Matt om. Sweat (35) werd twee dagen later gepakt. Hij zit nu in een zwaardere gevangenis, de Five Points Correctional Facility in Romulus. Hij moet 23 uur per dag in zijn cel blijven.

    • Ap