Agenten 2,5 jaar de cel in voor misbruik tijdens diensttijd

Politielogo op het operationeel uniform van een agent. Foto ANP / Koen van Weel

Twee politieagenten uit Overijssel zijn vandaag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het seksueel misbruiken van een vrouw in hun dienstwagen tijdens diensttijd. De rechtbank in Zwolle neemt daarmee de eis van het Openbaar Ministerie over, meldt persbureau ANP.

De vrouw verliet in 2012 tijdens carnaval dronken een discotheek in Raalte. Ze wilde te voet naar huis lopen, maar de agenten boden aan haar naar huis te brengen. In plaats van naar haar huis, reden de agenten naar een afgelegen plek, waar ze seks met haar hadden. Daarna werd ze alsnog thuis afgezet.

Sander L. (41) uit Haarle en Bidjaykoemar D. (44) hebben vervolgens geprobeerd een rapport te vervalsen om het misbruik te verhullen, zo acht de rechtbank bewezen. Dat de agenten in functie strafbare feiten hebben gepleegd vindt de rechtbank strafverzwarend. De rechtbank verwijt het de mannen dat ze het vertrouwen in de politie ernstig hebben beschadigd. Zo twijfelde de vrouw of de politie haar aangifte wel serieus zou nemen.

De vrouw krijgt een schadevergoeding van 1.200 euro van de mannen. Ze werden eerder al door het korps uit hun functie gezet.

    • Laura Klompenhouwer