Opnieuw autobranden in Hoogeveen, vermoedelijk pyromaan

Een brandweerauto.
Een brandweerauto. Foto ANP / Lex van Lieshout.

Afgelopen nacht zijn er in Hoogeveen een aanhanger en een caravan uitgebrand. Dat meldt de politie in Hoogeveen. Woordvoerder Carlina Pruntel zegt dat het “zeer aannemelijk is dat het om brandstichting gaat”.

Twitter avatar PolitieHoogevn Politie Hoogeveen Caravan en aanhanger in brand afgelopen nacht aan Zuiddreef in #Hoogeveen,we nemen het mee in het lopende onderzoek https://t.co/Xah4g5sY6J

De afgelopen weken waren er vaker branden in de Drentse plaats. De politie vermoedt dat een pyromaan actief is in de regio.

De aanhanger en de caravan stonden geparkeerd bij twee verschillende adressen aan de Zuiddreef.

Twitter avatar MaikeHVNL Maike Senders Ook deze aanhanger werd in brand gestoken, maar de eigenaar werd op tijd gewaarschuwd door ’n buurtbewoner #Hoogeveen http://t.co/VtwRHBpgDo

Meerdere branden in een nacht

Eind mei brak in Hoogeveen ook op meerdere plaatsen tegelijk ‘s nachts brand uit. Zo vloog een schutting van een seniorenflat in brand, waarna de flat uit voorzorg moest worden ontruimd. Verderop in dezelfde straat was het raak in de achtertuin van een woning. In de tussentijd kreeg de brandweer ook nog een melding van een brand in een gemeentedepot.

En in juni is er ook een auto uitgebrand, zegt Pruntel. En afgelopen donderdag ook. “Al deze branden nemen wij mee in ons onderzoek.”

In Hoogeveen stichtte een pyromaan vorig jaar ook al tientallen (auto)branden. De politie vermoedt dus dat het nu weer gaat om brandstichting, maar kan vooralsnog geen verband leggen met de branden van vorig jaar.

    • Carlijn Vis