Nederlandse beachvolleyballers verliezen WK-finale in eigen land

Teleurstelling bij de Nederlandse beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst na het verlies in de finale van het WK beachvolleybal tegen het Braziliaans topduo Alison Cerutti en Bruno Schmidt op de Haagse Hofvijver.
Teleurstelling bij de Nederlandse beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst na het verlies in de finale van het WK beachvolleybal tegen het Braziliaans topduo Alison Cerutti en Bruno Schmidt op de Haagse Hofvijver. Foto ANP/Sander Koning

Het Nederlandse beachvolleybalduo Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst heeft zojuist in een bloedstollende finale verloren van het Braziliaanse tweetal Bruno Schmidt en Alison. Voor het eigen publiek op de Hofvijver in Den Haag wisten de Nederlanders vijf wedstrijdpunten niet te verzilveren. Daarna sloegen de Brazilianen bij hun derde kans toe.

In de derde en beslissende set, die normaal gesproken tot de 15 punten loopt, werd het 22-20 voor de Brazilianen. Nummerdor en Varenhorst wonnen nog wel de eerste set met 21-12, maar verloren daarna de tweede set met 14-21 en ook de laatste set na meerdere kansen te hebben gemist.

“De gifbeker moet helemaal leeg”, reageerde Nummerdor, daarmee doelend op de vierde plek die hij behaalde samen met Richard Schuil bij de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Bekijk hier de wedstrijd terug.

    • Sam de Voogt