Hamilton wint GP Groot-Brittannië, Verstappen valt uit

Max Verstappen en zijn vader Jos doen allebei hun haar goed na de race op het circuit tijdens het evenement 'Italia a Zandvoort'. Foto ANP / Jeroen Jumelet

Lewis Hamilton heeft dankzij een slimme pitstop de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Zijn ploeggenoot bij Mercedes, Nico Rosberg, werd tweede. Max Verstappen viel al vroeg in de race uit. De 17-jarige Limburger van Toro Rosso vloog in de vierde ronde uit de bocht en kon de race niet vervolgen.

Verstappen startte de Britse Grand Prix als dertiende. Tijdens de kwalificatie gisteren had Verstappen opnieuw last van pech met zijn auto. Zijn raceauto van Toro Rosso lag slecht op de weg, waardoor de achterwielen van de auto steeds weg glipten. De coureur haalde nog wel net het tweede deel van de kwalificatie, maar moest het beslissende deel (waarin de tien snelste coureurs om de poleposition strijden) aan zich voorbij laten gaan.

Twitter avatar F1totheMax_NL F1 Nieuws to the MaX Verstappen valt uit in Grand Prix van Groot-Brittannië - http://t.co/eB1GuI5FX1 http://t.co/tJbc11GFpz

De Grand Prix van Groot-Brittannië is de negende race van dit seizoen en is vandaag om 14.00 uur (Nederlandse tijd) van start gegaan. Hamilton, die op pole position begon, had een slechte start en werd net als Rosberg ingehaald door het Williams-duo Felipe Massa en Valtteri Bottas. Pas na de eerste serie pitstops kwam hij op de eerste plaats te rijden. Aan het einde van de race begon het te regenen, precies op het moment dat Hamilton in de pitstraat was om intermediate banden voor extra controle op zijn auto te laten zetten. Daarna stond hij de leiding niet meer af.

Verstappen op de veertiende plek

Voor Hamilton was het zijn vijfde zege van dit seizoen. Hij gaat nu aan de leiding in de tussenstand om de wereldtitel. Verstappen pakte dit seizoen twee keer punten, waardoor hij met tien punten op een veertiende plaats staat in het WK-klassement.

    • Carlijn Vis
    • Sam de Voogt