KNMI: noodweer losgebarsten in Zeeland, komt tourkaravaan tegemoet

Wielerfans wachten op het passeren van de tweede etappe van de Tour de France op de Brouwersdam.
Wielerfans wachten op het passeren van de tweede etappe van de Tour de France op de Brouwersdam. Foto ANP/Koen van Weel

De tourkaravaan en het verwachte slechte weer met regen, onweer en harde windstoten zullen elkaar in de loop van zondagmiddag tegenkomen. In Zeeland is het onweer inmiddels losgebarsten. Eerder op de dag liet het KNMI weten dat vanuit het zuidwesten onweersbuien naar het noordoosten trekken.

In een video die de organisatie van de Tour op Twitter heeft geplaatst is het onweer in Zeeland te zien:

Twitter avatar letour Le Tour de France L’arrivée s’annonce dantesque / it will be an epic final #TDF2015 https://t.co/RiwVyeeiD4

De boog met de vlag voor de laatste kilometer is inmiddels uit voorzorg weggehaald. Volgens het KNMI kunnen de onweersbuien op verschillende plekken plotseling ontstaan. Een woordvoerder van het KNMI zei eerder op de dag tegen ANP:

“Op dit type weer is het heel lastig vooruitblikken. Een speldenprik op de weerkaart kan snel uitgroeien tot een bloemkool.”

Code geel was al afgegeven

Het KNMI heeft voor zondagmiddag en -avond eerder al code geel voor gevaarlijk weer ingesteld. De hitte houdt nog even aan en daarnaast waarschuwt het weerinstituut voor onweersbuien met lokaal kans op zware windstoten tot 100 kilometer per uur. “De onweersbuien intensiveren naarmate ze verder naar het noordoosten komen.”

Volg live alle ontwikkelingen rondom de Tour de France op ons liveblog.

    • Carlijn Vis
    • Sam de Voogt