Kijken: even afkoelen onder de sproeier, want was het warm

Het is vandaag inmiddels een beetje afgekoeld, maar gisteren was het bikkelen met die hitte. Een sproeier bovenop het dak van een café in Utrecht zorgde voor blije gezichten van passanten.

Het is vandaag inmiddels een beetje afgekoeld, maar gisteren was het bikkelen met die hitte.

De voorspelde 35-37 graden Celsius werd in Utrecht niet gehaald, het werd zo’n 32 graden. De sluierbewolking en briesje zo nu en dan zorgden voor wat verkoeling. Dat wil niet zeggen dat het niet warm was. Iedereen had last van de hitte en liep met flesjes water en ijsjes rond.

Hier en daar bezorgden stadbewoners voorbijgangers wat verkoeling met een tuinslang. Ook de sproeier die bij de kruising met de Lucasbrug op het dak stond van een café zorgde voor verfrissing. Het was een populaire plek om even halt te houden:

Cooling down tijdens de proloog van de Tour de France from nrc.nl on Vimeo.

    • Anouk Eigenraam