Deze week: zomer in Nederland, BRICS-landen komen bij elkaar

Foto AP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Nederland is over op zomerstand. Schoolvakanties, de Tweede Kamer met reces. Premier Rutte heeft (nog) geen vrij. Morgen neemt hij het eerste exemplaar van Beautiful Holland in ontvangst. Een boek dat volgens het persbericht voorbij de clichés van “Rembrandt, tulpen, fietsen, molens en fietsen” gaat, om er vervolgens zelf toch nog wat succesvolle exportproducten aan toe te voegen: André Rieu, Armin van Buuren en Rotterdam. Handig voor toeristen en zakenrelaties, want het verschijnt in meerdere talen. Nederland blijft een handelsland hè.

2. In Griekenland is het deze week zeker nog niet rustig. Blijf ons volgen voor het laatste nieuws. En lees hier de stukken die we al over het Griekse drama schreven.

3. In Rusland komen vanaf woensdag Brazilië, India, China en Zuid-Afrika (en Rusland) bij elkaar voor een BRICS-bijeenkomst. Een afkorting die elke topeconoom wel zou willen bedenken.

4. Heb je het papier erg gemist? Vast niet: Nederland houdt stiekem best van de OV-chipkaart. Het is donderdag een jaar geleden dat het papieren treinkaartje (zonder chip) werd afgeschaft.

5. Dezelfde dag presenteert makelaarsvereniging NVM de tweedekwartaalcijfers. Terwijl de vereniging de stand van de huizenmarkt bespreekt, kan je hier alvast lezen wat voor jou beter is: blijven huren, of toch kopen?

6. Verder op donderdag: de aandeelhoudersvergadering van Holland Colours. Ook de werknemers van het bedrijf zijn aandeelhouders. Want bij de Apeldoornse kleurstoffenfabrikant bestaat hun bonus niet uit geld, maar uit aandelen.

7. En dan is er nog de sport deze week. Gisteren is in Utrecht de Tour de France begonnen. Dit is wat het de stad oplevert. In Engeland wordt op zondag 11 juli de mannenfinale van Wimbledon gespeeld. Wist je dat er gedurende het toernooi zo’n 28 ton aan aardbeien doorheen gaat? En 54.250 tennisballen. Wimbledon in cijfers.

    • Annemarie Sterk