In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: kites, ooievaren, neushoorns en een babywalrus (waarschuwing: er kunnen schokkende beelden bijzitten)
Een lid van de kiescommissie in Burundi selecteert stemkaarten in een stembureau in de hoofdstad Bujumbara. Het land hield afgelopen week parlementsverkiezingen terwijl de spanningen hoog opliepen. Zowel de EU als de Afrikaanse Unie trokken hun waarnemers terug omdat de veiligheid niet van hen gegarandeerd kon worden.
AFP/Marco Longari
Cubanen kijken naar een toespraak van de Amerikaanse president Obama waarin hij aankondigt dat de VS vanaf 20 juli weer een ambassade in het land zullen openen, 54 jaar nadat de politieke betrekkingen tussen beide landen werden bevroren.
AFP/Yamil Lage
Een verkoper op de vismarkt in Athene wacht op klanten. De banken zijn sinds maandag dicht nadat de geldschieters en het land geen akkoord konden bereiken over verlenging van het steunprogramma. Griekenland houdt vandaag een referendum over het reddingsplan dat op tafel ligt.
AFP/ Angelos Tzortzinis
Een jonge Israëliër neemt een plons vlakbij een kibboets bij de grens met Gaza.
AP/Oded Balilty
Indiase boswachters bij een dode en onthoornde neushoorn in het Kaziranga Nationale Park. De handel in illegale hoorns van deze beschermde dieren maakt dat er dit dit jaar al twaalf neushoorns gedood zijn.
AFP
Na de dood van de Arubaanse toerist Mitch Henriquez braken er een aantal nachten achter elkaar rellen uit in de Haagse Schilderswijk.
EPA/Arie Kievit
Voor politiebureau De Heemstraat in de Haagse Schilderswijk zijn honderden betogers samengestroomd om te protesteren tegen de gewelddadige dood van de Arubaan Mitch Henriquez afgelopen weekend na een confrontatie met de politie.
ANP/Arie Kievit
Een massagraf met slachtoffers van Sebrenica vlak bij de Bosnische stad Nova Kasaba in juli 1996. Het is deze week twintig jaar geleden dat duizenden moslims uit de enclave werden weggevoerd door de Serviërs waarna ze werden vermoord.
Reuters/Stringer/Files
Drie dagen op rij braken er rellen uit in de Schilderswijk door de dood van Arubaan Mitch Henriquez.
David van Dam
Een medewerker van een verdelgingsbedrijf gebruikt rook om een zwerm muggen in een sloppenwijk van Bangalore (India) te verdelgen. Experts waarschuwen dat dodelijke tropische ziekten zoals Malaria zich komende decennia ook naar Europese landen kunnen verspreiden door de klimaatontwikkelingen.
EPA/Jagadeesh NV
Een beveiligingsmedewerker van de Nationale Bank in Athene loopt met een geldkoffer naar binnen. De Grieken mochten deze week slechts 60 euro per dag opnemen nadat de ECB besloot om het land geen extra steun te geven nadat het overleg met de geldschieters klapte.
Reuters/Marko Djurica
Een babywalrus die in de Hamburgse dierentuin Hagenbeck is geboren, verkent met zijn moeder de buitenlucht voor de eerste keer.
EPA/Markus Scholz
Kites tijdens het Bali Kite Festival in Sanur, Indonesia. De kleuren zwart, rood, wit, geel staan voor de kleuren van de Hindoe goden.
EPA/Made Nagi
Grote drukte bij de Griekse banken in Athene. Gepensioneerden mochten afgelopen week als enige bevolkingsgroep naar binnen om geld te op te nemen.
Reuters/Alkis Konstantinidis
Rook komt uit de helmen van dummy poppen tijdens een schietoefening op een legerbasis in Hong Kong.
Reuters/Bobby Yip
Pakistaanse soldaten zoeken naar lichamen nadat een trein vlak bij Gujranwala de rivier inreed omdat de brug instortte. Zeker zeventien mensen kwamen om.
EPA/Khurram Khan
Reddingswerkers trekken een man uit de Lijiang rivier in Guangxi Zhuang nadat het waterpeil onverwacht snel steeg door hevige regenval.
Reuters/Stringer
Ooievaren in Brandenburg.
EPA/Patrick Pleul
Luchtfoto van strandgasten aan de kust in Nederland.
EPA/Robin van Lonkhuijsen
Een gewond jongetje wacht tot hij geholpen wordt in een improvisatorisch ziekenhuis in het door rebellen gecontroleerde deel in het oosten van Damascus.
AFP/ Abd Doumany