Weer

None

Het blijft voorlopig volop zomer in ons land, maar de ergste hitte zijn we voor voorlopig kwijt. Na het hete weer van vanmiddag welteverstaan.

Vannacht kan er nog een regen- of onweersbui vallen. Het koelt af tot rond 18 graden. Morgen zijn er perioden met zon al kan er in de loop van de dag met name in het oosten een enkele bui ontstaan. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22 graden aan zee tot tegen de 30 langs de oostgrens. Maandag brengt rustig en warm zomerweer. De zon laat zich opnieuw geruime tijd zien. Bij een veelal slechts zwakke westelijke wind wordt het 25 tot 29 graden. Aan zee blijft het een stukje frisser.

Dinsdag kruipt warmere lucht vanuit Frankrijk weer wat op vanuit het zuiden. Het is niet ondenkbaar dat het met name in het zuiden en oosten dan toch weer tropisch warm wordt. Voor woensdag staat er echter even ander weer op het programma. Een lagedrukgebied brengt enkele buien en vooral ook een frisse westenwind. Het kwik komt nog maar net boven de 20 graden.