Verstappen komt niet verder dan dertiende startplek

Max Verstappen in actie.
Max Verstappen in actie. Foto EPA / VALDRIN XHEMAJ

Max Verstappen start de Britse Grand Prix morgen als dertiende. De 17-jarige coureur klokte vandaag tijdens de kwalificatie een tijd van 1:34.502. Dat meldt persdienst ANP.

Verstappen werd tijdens de kwalificatie opnieuw geplaagd door pech met zijn auto. Zijn Toro Rosso-bolide lag slecht op de weg, waardoor de achterwielen van de auto steeds weg glipten. De coureur haalde nog wel net het tweede deel van de kwalificatie, maar moest het beslissende deel (waarin de tien snelste coureurs om de poleposition strijden) aan zich voorbij laten gaan.

Teleurstelling

De coureur werd vanochtend bij de laatste vrije training nog vijfde. Ook een dag eerder was Verstappen nog snel. De dertiende plek moet dan ook een teleurstelling zijn voor de coureur, die op een goede klassering had gerekend.

Morgenmiddag gaat de Grand Prix van Groot-Brittannië om 14.00 uur van start. De Brit Lewis Hamilton mag voor eigen publiek van poleposition starten. Hij troefde in de kwalificatie zijn teamgenoot Nico Rosberg met iets meer dan één tiende van een seconde af.

    • Casper van der Veen