Spiros Statiris (35)

None

Is: advocaat

Stemt: nai (ja)

„De nieuwe regering beloofde ons in januari: wij gaan een nieuwe deal sluiten met Europa. Volkomen mislukt. Nu moeten wij, de burgers, dat doen. Maar wij hebben geen verstand van zo’n deal. Mijn regering heeft mij iets beloofd. Wij hebben daar in januari democratisch voor gekozen. Vrijdag zei de regering nog dat alles goed zou komen en dat de banken open zouden blijven. Weer een leugen. Nu sta ik iedere dag in de rij voor de geldautomaat. Soms duurt het uren, soms is de automaat leeg en krijg ik niks. Ik ga ‘ja’ stemmen, maar eigenlijk hoor ik helemaal niet te stemmen. Het is ongelooflijk dat wij moeten beslissen over deze deal.”

Boodschap aan Nederland: „Ik heb drie jaar in Nederland gewoond en natuurlijk is het leven er mooi. Ik hoop dat Nederlanders begrijpen dat mijn regering over deze deal moet besluiten. En niet ik.”