Sakis Kazakis (42)

None

Is: eigenaar familiebedrijf dat in voedsel handelt

Stemt:nai (ja)

„Erger kan het niet worden, dus laten we Europa nu maar wegstemmen, zeggen de nee-stemmers tegen mij. Maar luister, het kan veel erger. We zitten diep in de kelder, dat is zo, maar het is wel de kelder van het mooiste gebouw ter wereld. Vrijheid, vrij verkeer van ideeën, van kansen – dat kan je niet zomaar achter je laten. Alleen met Europa kunnen we de crisis uitkomen en het land weer ontwikkelen. Nu wordt er hier een coup gepleegd tegen de democratie. Niemand snapt precies wat de vraag is van het referendum. Het is een tactiek van de regering om mensen nee te laten stemmen. De regering maakt er gebruik van dat de mensen moe zijn. Ze spelen in op emotie, niet op wijsheid.”

Boodschap aan Nederland: „Laat ons alsjeblieft niet alleen. Verlaat het Griekse volk niet. Wij zijn niet zoals de regering.”