Opinie

    • Anne-Martijn van der Kaaden
    • Merlijn Kerkhof

mini-opinie

Te vaak blijven gesprekken hangen in kabbelend gekeuvel. Maak ze spannender: snijd een spraakmakend onderwerp aan! nrc.next helpt.

Stelling: Er moet een Man Bijt Hond-museum komen

Schokkend nieuws: het lijkt erop dat Man Bijt Hond na vijftien jaar gaat verdwijnen van de Nederlandse televisie. Omdat het MBH-erfgoed niet verloren mag gaan, moet er een speciaal museum komen. In de collectie zal onder meer de originele Babbelbox worden opgenomen en een wassen replica van Nel Veerkamp. Commentator Michael Abspoel spreekt de audiotour in. Er is ook een giftshop waar bezoekers miniatuurturbopolypjes en cd’s van rapper Sjors en zanger Rico kunnen kopen.

Stelling: Televisieseries moeten Nederlandse namen krijgen

Frans is een mooie taal en dat vinden de Fransen zelf ook. In Frankrijk is het daarom heel normaal om een computer een ordinateur te noemen en een hashtag een mot-dièse (woord-hekje). Ook namen van televisieseries worden consequent vertaald. In Frankrijk kijken ze geen Orange is the New Black maar L’orange lui va si bien, en geen How I Met Your Mother maar Comment je l’ai rencontrée. Laten we dit ook in Nederland invoeren. Dit klinkt toch veel gezelliger: „Hee schat, zullen we vanavond lekker Vaderland bingewatchen? Of wil je liever een aflevering van Kaartenhuis of Daadwerkelijke detectives zien?”

Stelling: De Tourstart wordt het einde van Utrecht

Balen voor de inwoners van de mooiste stad van Nederland, met haar groene singels en Oudegracht, kerken met romaanse fundamenten, biercafés en jaarlijkse aanwas van bloedmooie studentes. Utrecht is de parel van Nederland. Maar helaas: na vandaag weet iedereen dat, door die dekselse Grand Départ. Het zal ertoe leiden dat nog meer mensen zich in Utrecht willen vestigen, en het een soort Amsterdam 2 wordt, maar dan met wat minder rococo en wat meer middeleeuwen. De Dom zal onder bakfietshipsters bezwijken.

Stelling: nrc.next moet alleen opiniestukken afdrukken waar iedereen het mee eens is

Gisteren drukte deze krant een opiniestuk af van filosoof Toine Janssen, die beweerde dat EDM (electronic dance music) nergens toe leidt en te vergelijken is met drugs. Danceliefhebbers en andere mensen werden heel boos, bleek op Twitter. Argument: de auteur leeft in de jaren vijftig. Wij willen onze excuses aanbieden aan iedereen die wij uit balans hebben gebracht. Voortaan plaatsen we alleen stukken waar iedereen het mee eens is. IJsjes zijn lekker. Bomen zijn relaxt.

Stelling: Sexflix is een gat in de markt (no pun intended)

Vanaf september kan de liefhebber van erotische films ongelimiteerd genieten met Sexflix, een stoute variant van Netflix. Wij vinden dit een goede ontwikkeling en zien nog veel meer kansen voor dit soort thema-streamingdiensten. Voor een reli-variant, bijvoorbeeld (Gebedflix), een dienst voor comedyfans (Cabaretflix) of muziekliefhebbers (Klarinetflix, Metalheadflix). En voor alle mensen die onbeperkt streamen toch een beetje te veel van het goede vinden: Tot-en-metflix.

Stelling: Dirk Kuijt moet naar de Schilderswijk

Er is maar één man die een einde kan maken aan de rellen in Den Haag: Dirk Kuijt. Iedereen houdt van hem, hij ligt zelfs goed in de Turkse gemeenschap! Als je als spits op een WK rechtsback kunt spelen, kun je dit ook.

en Merlijn Kerkhof

    • Anne-Martijn van der Kaaden
    • Merlijn Kerkhof