Meer dan 100 migranten bestormen Kanaaltunnel

Vrachtwagens staan in de rij voor de Kanaaltunnel. Foto EPA / GUY DROLLET

Afgelopen nacht hebben 150 asielzoekers vanuit het Franse Calais de Kanaaltunnel bestormd in een poging Engeland te bereiken. Hierdoor is de toegang tot de tunnel gestremd en staan er ellenlange files. Dat heeft Eurotunnel, de exploitant van de tunnel, vandaag laten weten aan de BBC.

Migranten drongen door tot gesloten delen van de Kanaaltunnel aan de Franse zijde. Een woordvoerder van Eurotunnel riep de autoriteiten op tot “onmiddellijke actie” om de tunnel te beschermen en de vluchtelingencrisis te beëindigen. Volgens de zegsman staat het goederentransport nog steeds vast, maar kan het passagiersverkeer gewoon weer de tunnel door.

De migranten zouden hebben geprobeerd voertuigen die geparkeerd stonden binnen te dringen. Eerder deze week kwamen vrachtwagens ook al vast te staan voor de tunnel. Toen was een staking van personeel echter de oorzaak van het gestremde verkeer.

    • Casper van der Veen