Luchtsport met hoge klappen en lekker ijs

None

Niet over de hitte schrijven, niet over de hitte schrijven, wie zit er nu nog te wachten op een stukje over de hitte? We hebben het over het NK Beachhockey dat zaterdag in Scheveningen wordt gehouden. Zouden ze schaduw hebben in het stadion? (Schaduwhockey en schaduwvolleybal zouden ook een gat in de markt zijn) Watersproeiers in de doelpalen? Liggen de sticks voor aanvang in de vriezer? Aircokanonnen aan alle zijden van het veld?

Beachhockey wordt meestal gespeeld door ‘gewone’ hockeyers. Zo speelt Glenn Schuurman normaal gesproken anderhalve kilometer van het strand, in het eerste van Bloemendaal. Vorig jaar werd hij met Nederland (een vriendenteam van hoofdklassespelers) wereldkampioen op het strand, door een 3-1 zege op Duitsland. (Duitsers verslaan op het strand, het blijft iets bijzonders). Op het zand wil de bal natuurlijk niet lekker rollen, vandaar dat beachhockey vooral een luchtsport is, vol met alle hoge klappen die bij veldhockey streng verboden zijn. Daarbij komen nog de aantrekkelijke voorzieningen rondom het stadion, met diverse strandpaviljoens (ze hebben ijs!), op termijn een zonsondergang en natuurlijk de zee zelf, die 17 graden koel is. (Niet dat we daarmee iets over de hitte willen zeggen, trouwens).

    • Arjen Fortuin