Laat die slippers maar thuis, verdienen aan een Grexit, is Teva de nieuwe Birkenstock?

Foto ANP

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Het was de week van Griekenland natuurlijk, maar misschien nog wel meer de week van de hitte. Want het is eindelijk zomer in Nederland; daar profiteren deze ondernemers van. En wat doe je aan naar je werk als het meer dan 30 graden is? NRC Q geeft advies aan verschillende beroepsgroepen. Maar wat je ook aantrekt: laat die slippers maar thuis.

2. Hoewel, tenzij het een sandaal van Teva is. Dat schoenenmerk is net als eerder de Birkenstock en de Crocs met een revival bezig. Zo probeert het hip te worden.

3. Teruglezen wat er deze week in Griekenland is gebeurd? Dit is waar de Grieken bij het referendum ja of nee tegen moeten zeggen. Mocht Griekenland uit de euro gaan, dan kan het in plaats van op de drachme ook op de dollar overstappen. Tot die tijd kunnen Grieken en toeristen zo betalen. (Wel even in de rij staan voor de pinautomaat.) Dan zijn er nog de Nederlandse ondernemers die zakendoen met Griekenland. Hoe bereiden zij zich op een Grexit voor?

4. Het is overigens niet alleen maar malaise in Griekenland. Er valt namelijk best geld te verdienen aan een Grexit. Door beleggers en kluismakers, bijvoorbeeld. Of hoteleigenaren in Brussel.

5. Datingapp Tinder gaat binnenkort naar de beurs, tenminste, als het aan eigenaar en mediatycoon Barry Diller ligt. Swipe naar rechts voor een aandelenemissie.

6. Het lijkt zo’n mooi plan: in alle lege kantoren - en er staat zo’n negen miljoen vierkante meter leeg in Nederland - woningen bouwen. Toch werkt het vaak niet. Omgebouwde kantoren voorzien maar in vijf procent van de woningbehoefte.

7. Geen goed nieuws, want sinds deze week is het weer een beetje moeilijker geworden een huis te kopen.

8. En dan blijkt werken op kantoor ook nog eens heel slecht voor je te zijn. Ziektekiemen, deadlinestress, printeruitlaatgassen, forenzen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over motivatiebijeenkomsten. 24 (!) redenen om het kantoor voortaan te mijden.

9. Maar we gaan je natuurlijk niet met een slecht gevoel het weekend in sturen. Lees deze Bo&Caro maar. Zij bezochten deze week het hoofdkantoor van Triodos en kwamen álleen maar Triodossers pur sang tegen.

    • Annemarie Sterk