IS filmt massa-executie in Palmyra

Een fragment uit de executievideo die IS vandaag heeft vrijgegeven, toont het amfitheater van Palmyra met een zwarte IS-vlag.
Een fragment uit de executievideo die IS vandaag heeft vrijgegeven, toont het amfitheater van Palmyra met een zwarte IS-vlag. Foto: AFP

Terreurgroep Islamitische Staat heeft beelden verspreid van een executie van tussen de twintig en dertig Syrische militairen in de stad Palmyra. Dat meldt de BBC.

De executies vonden plaats in een amfitheater van de Romeinse ruïnes in Palmyra. Het zou volgens IS gaan om soldaten van het Syrische regeringsleger die in de stad Homs gevangen zijn genomen.

Op de beelden is te zien hoe jonge schutters, sommigen slechts tieners, de trekker overhalen. Achter de executies is een grote, zwarte IS-vlag zichtbaar. Op de trappen van het amfitheater zijn enkele honderden toeschouwers in burgerkleding te zien.

Palmyra viel op 21 mei in handen van de soennitische extremisten van IS. Wegens het ontbreken van onafhankelijke journalisten is het onduidelijk wat er zich precies in de stad afspeelt. Aangenomen wordt dat de opnames kort na de inname van Palmyra zijn gemaakt.