Honderden lopen stille tocht voor Mitch Henriquez

Deelnemers aan de stille tocht voor Mitch Henriquez lopen met spandoeken en witte rozen door Den Haag. Foto: ANP / Martijn Beekman

Enkele honderden mensen zijn bij het Haagse station Moerwijk begonnen aan een stille tocht ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez, die vorige week door politiegeweld om het leven kwam.

De tocht is georganiseerd door nabestaanden. De deelnemers dragen ballonnen en Arubaanse vlaggen. Een man heeft een T-shirt aan met het opschrift Justice for Mitch, met een afbeelding van een engel. Vooraan de stoet was een spandoek te zien met de tekst ‘RIP Mitch. Nos ta stima bo’ (We houden van je).

De stille tocht loopt van station Moerwijk naar het Zuiderpark, waar Henriquez vorige week slachtoffer werd van politiegeweld.

Burgemeester Van Aartsen niet aanwezig

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag is zaterdagmiddag niet aanwezig bij de stille tocht ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez. Dat laat de gemeente weten. De beslissing is genomen in overleg met de nabestaanden van Henriquez, die dat de stille tocht een herdenkingsmoment is voor familie en vrienden.

Morgen heeft Van Aartsen wel een gesprek met de familie om zijn deelneming te betuigen.

    • Sjoerd Klumpenaar