In beeld

Hier hebben de Grieken hun spaargeld verstopt

Fotograaf Nikos Pilos legde op verzoek van NRC vast waar het spaargeld van de Grieken terechtgekomen is. Bijvoorbeeld in de schoenendoos van de 24-jarige studente Stamatina, waar ze 4000 euro in bewaart. In de bloempot van de arts Antonis (23), die niet wil vertellen hoeveel geld hij heeft verstopt, omdat hij al eens bestolen is. Bij het paspoort naast het bed van de 54-jarige wiskundige Panayiotis ligt een deel van de 35.000 euro die ze op twintig verschillende plekken in het huis heeft opgeborgen. In de lingeriela van secretaresse Yanna (28) ligt 3.000 euro. En Soula (67) bewaart een deel van haar 15.000 euro in de vriezer, verscholen onder het vlees. Lees verder in NRC Handelsblad: Griekenland is geen Balkanland, toch? (€)
Nikos Pilos
Nikos Pilos
Nikos Pilos
Nikos Pilos
Nikos Pilos
Nikos Pilos