Dimitris Papadopoulos (31)

Is: werkzaam bij een internationaal transportbedrijf

Stemt: nai (ja)

„Ik geloof in de argumenten om ‘nee’ te stemmen, maar het is een utopie om te denken dat het dan beter wordt in Griekenland. Het gaat al vijf jaar slecht en als we ‘ja’ stemmen zal het nog wel een tijd slecht blijven gaan. Maar als we tegen de Europese voorstellen stemmen, weet niemand wat er zal gebeuren. We weten niet hoe Europa daarop zal reageren. Ik denk dat veel Grieken daar niet goed over nadenken. We zijn gewoon afhankelijk van Europa. Het zou wel goed zijn als Europa minder streng voor ons zou zijn.”

Boodschap aan Nederland: „Ik zou willen dat mensen in Noord-Europa zich beter informeren over Grieken voordat ze hun mening geven. Doe tenminste een beetje onderzoek voordat je zegt dat we niet genoeg werken en dat we allemaal vroeg met een mooi pensioen gaan.”