In beeld

Zo vangen ze garnalen in Oostduinkerke

Al vijfhonderd jaar gaat het op dezelfde manier: eerst rijden de vissers met trekpaarden naar zee, dan bekijken ze de netten garnalen, en vervolgens wordt de inhoud ervan in rieten manden gestopt - een aan elke zijde van het paard. De Belgische garnalenvisserij (ook wel 'paardenvisserij' genoemd) trekt elke zomer veel toeristen en is in 2013 door VN-organisatie UNESCO officieel erkend als cultureel erfgoed. Hier beelden van de garnalenvisserij in Oostduinkerke, een kustplaats in België.
Oostduinkerke, België. Belgische vissers proberen bij laagtij in zee garnalen te vangen.
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman
Dit standbeeld representeert de Belgische garnalenvisserij.
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman
Reuters / Yves Herman