‘Twee raketten vanuit Egyptische Sinaï op Israël geschoten’

Twee raketten zijn vanuit de Egyptische Sinaï afgeschoten en op Israëlisch grondgebied beland. De projectielen hebben geen mensen gedood of verwond. Dat meldt het Israëlische leger. De afgelopen dagen vocht de Egyptische krijgsmacht in de Sinaï tegen een aan IS gelieerde groep.

Grenspost tussen de Egyptische Sinaï en het zuiden van Israël
Grenspost tussen de Egyptische Sinaï en het zuiden van Israël Foto EPA / ABIR SULTAN

Twee raketten zijn vanuit de Egyptische Sinaï afgeschoten en op Zuid-Israëlisch grondgebied beland. De projectielen hebben geen mensen gedood of verwond en ook geen schade veroorzaakt. Dat meldt het Israëlische leger. De afgelopen dagen vocht de Egyptische krijgsmacht in de Sinaï tegen een aan IS gelieerde groep. Daarbij kwamen tientallen militairen om het leven.

Het Israëlische leger zegt het incident te onderzoeken en de ontwikkelingen nauw in de gaten te houden. De Egyptische krijgsmacht laat weten dat het niet onmiddellijk bewijs had dat een raket van Egyptisch grondgebied is afgeschoten.

In de Sinaï zijn veel radicale strijdgroepen actief, waar Kairo maar moeilijk grip op krijgt. Het gebied grenst aan de Gazastrook, waar de extremistische Palestijnse beweging Hamas de dienst uitmaakt. Israël beschuldigt Hamas ervan IS te steunen, maar de strijdgroep ontkent dit in alle toonaarden.