Janneke Vreugdenhil Rotolo gevuld met sperzie-bonen, salie en geitenkaas

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Een rotolo is een rol van verse pasta met een vulling. Dat rollen vergt wat handigheid, waarbij de theedoek een handig hulpmiddel vormt. Hoe strakker de rol, hoe makkelijker het aansnijden.

Breng het water met het zout aan de kook en doe er de sperziebonen in. Laat opnieuw aan de kook komen en laat 5 minuten koken. Giet af en laat afkoelen.

Bak de uien en de knoflook in de roomboter. Breng een grote pan water aan de kook (de rotolo wordt bijna net zo lang als de lengte van een theedoek). Leg een theedoek op het aanrecht en leg daar, in de breedte, overlappend, twee lasagnevellen op. Verdeel er de sperziebonen, gebakken ui, amandelen, dille en groene peper over. Verkruimel de geitenkaas erboven en schenk de honing erover. Rol de lasagnevellen met behulp van de theedoek voorzichtig tot een toffee strak op. Bind de theedoek aan beide uiteindes goed strak vast met keukentouw. Doe de rol in het kokende water. Leg er iets zwaars op, zoals twee borden, want de rol heeft de neiging om omhoog te komen. Laat 20 minuten zachtjes koken. Verwarm ondertussen de gezouten roomboter met de salieblaadjes, maar laat niet bruin worden. Haal de rol uit het water en laat even uitlekken. Verwijder de theedoek en snijd de rotolo in plakken. Serveer met de salieboter.

    • Janneke Vreugdenhil