Hitte geen reden tot minder treinverkeer Utrecht voor Tour

Seinen, wissels en treinen op Utrecht Centraal. Foto: ANP / Lex van Lieshout

De hoge temperaturen hebben vooralsnog geen gevolgen voor het treinverkeer van en naar Utrecht morgen. De NS laat vanwege de start van de Ronde van Frankrijk extra en langere treinen rijden. Dat plan hoeft, ondanks de hitte, niet te worden aangepast.

Wel raadt de NS aan om de reisplanner in de loop van de dag goed te blijven checken. Vandaag en gisteren reed de NS met een aangepaste dienstregeling vanwege de hitte.

De Utrechtse spoorwegovergangen Utrecht Maliebaan en Kardinaal de Jongweg worden vanwege de Tour buiten dienst gesteld. Het peloton fietst namelijk over die overgangen. De trein tussen Utrecht Centraal en Utrecht Maliebaan rijdt morgen daarom niet.

Overwegbomen op parcours worden vastgezet

Om te voorkomen dat de spoorbomen toch per ongeluk sluiten, zet ProRail de overwegbomen voor de zekerheid vast. “Met deze maatregel voorkomen we dat er gevaarlijke situaties ontstaan zoals eerder dit jaar bij de wielerklassieker Parijs-Roubaix”, zo stelt ProRail. Begin april werd het peloton in tweeën gesneden door dalende spoorbomen vanwege een aanstormende trein. Sommige renners namen risico door onder de gesloten spoorbomen door te kruipen.

Vanwege de vele verwachte bezoekers is Utrecht dit weekend moeilijk bereikbaar met de auto. Naar verwachting komen zaterdag 600.000 tot 800.000 mensen naar de Tourstart in Utrecht.

    • Eva de Valk