Dit is vandaag belangrijk

Foto Reuters

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Sandalen alleen voor kamperende mensen? Nee dus. Eerst waren het de Birkenstocks en de Crocs, nu wil iedereen die van Teva. Zo word en blijf je een hip schoenenmerk.

Het kan nog steeds: een Grexit. Zondag stemmen de Grieken in een referendum, daarna wordt er pas verder onderhandeld. Maar wie zijn de mensen die aan de hele situatie verdienen?

In de Tour ga je ze niet zien, racefietsen van Gazelle. Het Nederlandse merk maakt ze al een tijdje niet meer. E-bikes daarentegen rollen steeds vaker van de band. In deze hypermoderne fabriek.

Poldernieuws

Nederlandse jachtbouwers zoals Amels en Oceanco zijn miljoenen aan het investeren. Steeds langere jachten zijn in trek, schrijft het Financieele Dagblad.

Biomaterials passen niet meer bij AkzoNobel. Het concern verkoopt de technologie volgens RTL Z aan Amerikaanse collega Ashland.

Rabobank-topman Wiebe Draijer wil als bonus graag gewoon een flesje wijn. Dat zegt hij in De Telegraaf.

While you were sleeping… in the US

Het nieuwe taaislijmziekte-geneesmiddel Orkambi is goedgekeurd door de FDA. Volgens The Wall Street Journal levert dit maker Vertex de komende jaren miljarden dollars op.

Ook dit jaar alleen knakworsten op de bbq met de Fourth of July-viering, treurt Quartz. Gewone hamburgers worden onderhand even duur als goede biefstuk.

Techcrunch ziet een dipje in de hoeveelheid durfkapitaal dat investeerders in gezondheidszorg-startups en -technologie steken.

While you were sleeping… in Asia

Werknemers van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas krijgen een bonus. Goed nieuws? De bonden twijfelen, schrijft de Sydney Morning Herald.

Ze zaten even in een dip, maar buitenlandse films zijn volgens The Wall Street Journal weer razend populair in China.

De Chinese vastgoedfirma Fosun Groep heeft een Britse partner gevonden voor investeringen in Europa. Dat meldt de South China Morning Post.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q