De verloren zoon is terug op het veld in Rotterdam

None
Foto ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP

De eerste training van Feyenoord miste Dirk Kuijt (34), hij genoot nog even van zijn vakantie. Maar gisteren was het dan zover: de verloren zoon betrad het veld. Dat bracht veel mensen op de been. Er stonden naar schatting meer dan duizend supporters langs de lijn, sommigen met fakkels, terwijl Kuijt voorop liep bij het inlopen.

Kuijt speelde tussen 2003 en 2006 voor de Rotterdamse club. In interviews liet hij al doorschemeren dat hij wilde terugkeren. Na zes jaar Liverpool en drie jaar Fenerbahçe is het dan zover.

De komst van de Katwijker werd meteen met veel enthousiasme ontvangen door het legioen, toen begin april officieel bleek dat hij transfervrij overkomt van de Turkse topclub. FR-Fans.nl twitterde: ‘Home is where the Kuip is! Welcome home Dirkie!’

Kuijt krijgt zijn favoriete rugnummer 7 terug. Jean-Paul Boëtius speelde daar het afgelopen seizoen mee, maar wisselt op verzoek van Kuijt naar nummer 11.

    • NRC