Burgemeester: Go Ahead niet meer welkom in Emmen

Go Ahead Eagles hoeft er niet op te rekenen weer in Emmen te kunnen spelen, aldus burgemeester van Emmen Cees Bijl. Gisteren braken voorafgaand aan de wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen het Hongaarse Ferencváros in het centrum rellen uit tussen de fans van beide clubs.

Zoltan Gera van Ferencvars in actie tegen Randy Wolters van Go Ahead Eagles tijdens de Europa League-wedstrijd.
Zoltan Gera van Ferencvars in actie tegen Randy Wolters van Go Ahead Eagles tijdens de Europa League-wedstrijd. Foto: ANP / Erik Pasman

Go Ahead Eagles hoeft er niet op te rekenen weer in Emmen te kunnen spelen, aldus burgemeester van Emmen Cees Bijl. Gisteren braken voorafgaand aan de wedstrijd van Go Ahead Eagles tegen het Hongaarse Ferencváros in het centrum rellen uit tussen de fans van beide clubs.

Dat bericht het Dagblad van het Noorden. Go Ahead Eagles speelde gisteren tegen het Hongaarse Ferencváros in Emmen, omdat de eigen Adelaarshorst verbouwd wordt. Bij de confrontatie werden tweehonderd agenten ingezet en moest de ME uitrukken. Als Go Ahead Eagles zich ten koste van Ferencvaros plaatst voor de volgende voorronde van de Europa League, hoeven zij er niet op te rekenen dat zij opnieuw in Emmen kunnen spelen, aldus Bijl. 

Go Ahead Eagles keurt geweld af

Go Ahead Eagles keurt de rellen in een statement op hun website ten strengste af, maar stelt ook dat het slechts om een kleine groep mensen zou gaan:

Go Ahead Eagles stelt de gastvrijheid van de gemeente Emmen en zijn inwoners bijzonder op prijs en betreurt ten zeerste dat een kleine groep personen deze heeft misbruikt. (…) Wij hopen dat de gemeente Emmen en zijn inwoners Go Ahead Eagles en zijn aanhang niet zal beoordelen op basis van de wandaden van enkele individuen die zich voetbalsupporter noemen.”

    • Eva de Valk