‘Britse investeerder Apax koopt Wehkamp voor 450 miljoen euro’

De website van Wehkamp.
De website van Wehkamp. Foto ANP / Marcel Hemelrijk

Wehkamp.nl gaat, samen met een aantal zusterbedrijven, over in Britse handen. De huidige eigenaren zijn dicht bij een akkoord over de verkoop met het onlinewarenhuis, zo meldt Het Financieele Dagblad vanmorgen op basis van bronnen. Koper is de Britse investeerder Apax, die 450 miljoen euro voor Wehkamp betaalt.

Het vroegere postorderbedrijf is nu nog in handen van RFS Holland Holding, dat tevens eigenaar is van Fonq en Lacent. Het bod van Apax is gericht op die gehele houdstermaatschappij, en niet alleen Wehkamp. RFS Holland Holding was gisteren nog niet in staat om tegenover het FD te reageren.

Eerder ook al een verkooppoging

Grootaandeelhouders in RFS zijn voormalig KPN-topman Ad Scheepbouwer, oud-RFS-directeur Paul Nijhof en financieel directeur Berend van der Maat. Samen bezitten zij tachtig procent van de aandelen in de holding, schrijft het FD. Het drietal is sinds 2008 eigenaar van Wehkamp en de zusterbedrijven die daarbij horen.

Ook drie jaar geleden probeerden de huidige eigenaren al eens om RFS van de hand te doen. De belangrijkste geïnteresseerden waren toen Ahold - het moederbedrijf van Albert Heijn - en webwinkel Bol.com. Maar uiteindelijk was het niet RFS, maar Bol.com zelf dat door het Zaanse supermarktbedrijf werd ingelijfd.