Wimbledon: Dustin Brown te sterk voor Rafael Nadal

De Spaanse Rafa Nadal, tweemalig Wimbledon-kampioen, heeft in de tweede ronde van het grandslamtoernooi verloren van de Duitse Dustin Brown.

De Duitse Dustin Brown viert de overwinning.
De Duitse Dustin Brown viert de overwinning. Foto Reuters / Stefan Wermuth

De Spaanse Rafael Nadal heeft in de tweede ronde van Wimbledon verloren van de Duits-Jamaicaanse Dustin Brown. De uitslag: 7-5, 3-6, 6-4, 6-4. Brown gaat nu voor de tweede keer naar de derde ronde - de vorige keer, in 2013, kwam hij niet verder dan dat.

Nadal won het grandslamtoernooi in 2008 en 2010 en speelde in 2011 als verliezend finalist tegen Novak Djokovic. Daarna haalde hij het geen enkele keer tot de laatste acht. Brown en Nadal speelden vorig jaar ook al tegen elkaar, in Halle, Duitsland. Daar versloeg Brown Nadal met 6-4, 6-1.

    • Sterre van der Hee