Marinebasis Washington weer vrijgegeven - geen bewijs van schoten

Een marinebasis in De Amerikaanse hoofdstad Washington DC is vandaag enige tijd afgesloten geweest na berichten over schoten. De politie heeft de straten eromheen afgezet en de basis doorzocht, maar trof geen schutter aan.

De hoofdingang van de Navy Yard in Washington DC in 2013. Foto EPA / Shawn Thew

Een marinebasis in De Amerikaanse hoofdstad Washington DC is vandaag enige tijd hermetisch afgesloten geweest na berichten over schoten. De politie heeft de straten eromheen afgezet en de basis doorzocht, maar trof geen schutter aan. Dat meldt persbureau AP.

Update 16.07
De politie heeft zojuist de omgeving rondom de marinebasis veilig verklaard basis zelf vrijgegeven. Er is geen schutter aangetroffen op het terrein, ook zijn er geen sporen gevonden die duiden op een schietpartij.

Twitter avatar USATODAY USA TODAY #BREAKING Authorities give ‘all clear’ at Navy Yard in D.C. http://t.co/crmZ2J6hL3

Om 7.30 uur plaatselijke tijd kreeg de politie melding van schoten in een gebouw op het complex, waar twee jaar geleden 12 mensen omkwamen bij een schietpartij. Kort daarop rukte een politiemacht uit en sloot het marinecomplex hermetisch af.

Twitter avatar USNavy U.S. Navy #BREAKING: @NavalDistWashington Navy Yard on lockdown/shelter in place. No incident can be confirmed as of yet. More to follow.
Twitter avatar phscoop Peter Hermann Another pic from Navy Yard. http://t.co/CSNKpvgTpC

De Navy Yards in de Amerikaanse hoofdstad is een drukke wijk in het zuidoosten van Washington.

    • Sjoerd Klumpenaar
    • Laura Klompenhouwer