Politie zal Tour niet blokkeren met acties

Foto: ANP / Jeroen Jumelet

De politie zal zondag de Tour-etappe door Rotterdam niet blokkeren met verkeerscontroles. Dat meldt persbureau ANP. De bonden gaan wel actievoeren, maar op een manier waarop de Tour niet gehinderd wordt.

De politiebonden en de gemeente Rotterdam zijn het eens geworden, waardoor het kort geding dat de gemeente had aangespannen van de baan is. Het oorspronkelijke plan was om een verkeerscontrole uit te voeren tijdens de etappe van Utrecht naar het Zeeuwse Neeltje Jans. De politie wilde controleren op het moment dat reclamekaravaan de Rotterdamse Erasmusbrug over zou gaan.

Eerder lieten rijksambtenaren al weten hun geplande actie om de Tour te verstoren, ook te laten liggen. Hun plan was om tijdens de etappe van zaterdag over het Utrechtse parcours te fietsen.

De politiebonden en rijksambtenaren voeren al ruim vijftien weken actie voor een betere cao. De bonden hadden al aangekondigd hun acties te verharden als minister Van der Steur niet met een beter aanbod zou komen.

    • Sjoerd Klumpenaar