Kijken: Federer maakt fenomenaal punt op Wimbledon

Roger Federer met waarschijnlijk het mooiste punt op Wimbledon tot nu toe.
Roger Federer met waarschijnlijk het mooiste punt op Wimbledon tot nu toe. Foto: Reuters / Stefan Wermuth

Het tennistoernooi van Wimbledon is nog maar een paar dagen onderweg, maar het mooiste punt van het toernooi is waarschijnlijk al gemaakt. De Zwitser Roger Federer liet vandaag in de wedstrijd tegen de Amerikaan Sam Querrey zien dat hij nog steeds een tennisser van wereldniveau is.

In de tweede set speelt Querrey, die een ronde eerder Igor Sijsling versloeg, de bal in de rechterhoek. Federer laat de bal door zijn benen gaan, om hem vervolgens hoog over Querrey heen te spelen. De Amerikaan krijgt de bal niet meer terug over het net, waarop Federer grijnzend het applaus in ontvangst neemt.

Tijdens het hoogstandje van Federer stond het 4-2 voor de Zwitser, die de eerste set al op zijn naam had geschreven. Uiteindelijk won Federer de derde en beslissende set met 6-2, waardoor hij zich plaatst voor de volgende ronde.

Na de wedstrijd reageerde Federer opgelucht.

“Het was een perfecte bal, ik had zelfs nog wat tijd om mijn benen goed in positie te krijgen. Gelukkig maar, want als je zo’n punt verliest ziet het er natuurlijk nogal knullig uit.”

    • Sjoerd Klumpenaar