Tientallen doden door terreur in Egypte

Bij simultane aanvallen gisterochtend in het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï zijn zeker 64 Egyptische soldaten omgekomen. Zes controleposten werden tegelijkertijd aangevallen. Dat schreef persbureau AP, dat met Egyptische functionarissen sprak. Persbureau Reuters sprak van meer dan honderd doden. Het gaat om de dodelijkste strijd sinds de oorlog die Egypte in 1973 met Israël voerde. De aanslagen zijn opgeëist door de Egyptische afdeling van Islamitische Staat, Wilayat Sina, die aanvallen op het leger uitvoert sinds president Morsi in juli 2013 werd afgezet. In de loop van gistermiddag werden ook twee zware explosies gehoord in Rafah, dat grenst aan Gazah. Het Egyptische kabinet nam gisteravond na de aanslagen een nieuwe antiterreurwet aan.

    • NRC