Familie Henriquez heeft geen besluit genomen over juridische stappen

Twee familieleden van Mitch Henriquez zeggen “met klem” dat zij nog geen besluit hebben genomen over juridische stappen. Eerder vandaag meldde NRC dat de Arubaanse raadsvrouw Edwina Henriquez namens de familie had gezegd de Nederlandse Staat aansprakelijk te stellen voor geleden schade door de dood van Mitch.

Voor een politiebureau in de Haagse Schilderswijk zijn maandag honderden betogers samengestroomd om te protesteren tegen de gewelddadige dood van de Arubaan Mitch Henriquez afgelopen weekend na een confrontatie met de politie.
Voor een politiebureau in de Haagse Schilderswijk zijn maandag honderden betogers samengestroomd om te protesteren tegen de gewelddadige dood van de Arubaan Mitch Henriquez afgelopen weekend na een confrontatie met de politie. Foto ANP / Arie Kievit

Twee familieleden van Mitch Henriquez zeggen “met klem” dat zij nog geen besluit hebben genomen over juridische stappen. Zij zeggen dat het hun eerste prioriteit is “het verlies van Mitch in alle stilte te verwerken”. Ook willen ze zich concentreren op het overbrengen van het lichaam van Mitch naar Aruba.

Dit staat in een verklaring die is ondertekend door een zus en een neef van het slachtoffer. Ook distantiëren de twee familieleden zich van iedereen die zegt te spreken namens de familie.

Eerder vandaag meldde NRC dat de Arubaanse raadsvrouw Edwina Henriquez namens de familie had gezegd de Nederlandse Staat aansprakelijk te stellen voor geleden schade door de dood van Mitch. Ze doelde daarbij onder meer op de begrafeniskosten en kosten voor de zorg van de kinderen van Mitch.

In een reactie op de verklaring van zus en neef, zegt Edwina Henriquez bij haar eerdere uitlatingen te blijven.

“Ik heb de brief met de aansprakelijkstelling opgesteld met de moeder van Mitch. Zij heeft daar toestemming voor gegeven.”

De brief werd op 29 juni door Henriquez naar burgemeester Van Aartsen van Den Haag gestuurd. In een reactie zegde Van Aartsen op 30 juni aan Henriquez toe zorg te dragen voor een vergoeding van de kosten van het transport van het lichaam van Mitch naar Aruba, alsmede van de begrafenis zelf.

Van Aartsen schreef Henriquez verder dat hij de aansprakelijkstelling door zou sturen naar de Nationale Politie, en persoonlijk aandacht zou vragen voor de behandeling hiervan. De reactie Van Van Aartsen heeft Henriquez vervolgens aan de familie overgebracht.

Henriquez verklaart verder haar werkzaamheden voor de familie van Mitch met onmiddellijke ingang neer te leggen.

Lees hieronder de hele verklaring van de familie Henriquez.

    • Kees Versteegh