Dit is vandaag belangrijk

Foto EPA

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Neem jij vanmiddag op het terras een Nederlands of een Belgisch biertje? Voor het eerst zou Nederland meer brouwerijen hebben dan België. Maar klopt dat wel?

Vandaag gaat Kiadis Pharma naar de beurs. In Amsterdam en Brussel. Waarom kiest het eigenlijk niet voor de Nasdaq, zoals veel Nederlandse biotechcollega’s?

Leegstaande kantoren ombouwen tot woningen. Het lijkt ideaal. Maar tweederde van de kantoren kan helemaal niet verbouwd worden tot woonruimte, blijkt nu uit een rapport. En al die nieuwbouw helpt ook niet mee.

Poldernieuws

Weer rode cijfers voor Hema, schrijft onder andere de Volkskrant. Toch zijn er lichtpuntjes.

De piloten willen niet inleveren en dus moet KLM vluchten schrappen om te besparen, melden De Telegraaf en RTL Z.

Ex-topman Jurgen van Breukelen moest weg bij KPMG, maar heeft volgens De Telegraaf alweer een nieuwe topfunctie gevonden.

While you were sleeping… in the US

Zijn daarom die vliegtickets altijd zo duur? CNN meldt dat Justitie prijsafspraken tussen Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen onderzoekt.

Hewlett-Packard is weer een belangrijke stap dichterbij de splitsing van het bedrijf, meldt The Wall Street Journal.

Amerikaanse bedrijven worden steeds creatiever in het bedenken van leuke secundaire arbeidsvoorwaarden om werknemers aan zich te binden, schrijft Quartz.

While you were sleeping… in Asia

China moet creatiever worden en dus spelen Chinese kinderen massaal met Lego. Dat staat in de South China Morning Post.

Een robotpak van Panasonic gaat bouwvakkers helpen met tillen, meldt Nikkei Asian Review.

De kans is groot dat er bij een Birmese zakenpartner lijken uit de kast komen, schrijft Financial Times. Coca Cola is een goed voorbeeld.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q