Zeker 97 doden bij aanval door Boko Haram in Nigeria

Bewoners van het dorp Malam Fatori uit het noordoosten van Nigeria passeren de grens van Niger op de vlucht voor het geweld van terreurgroep Boko Haram. Foto: AFP / Issouf Sanogo

Bij terroristische aanvallen van de islamitische terreurbeweging Boko Haram in een dorp in het noordoosten van Nigeria zijn zeker 97 mensen om het leven gebracht. De aanvallen vonden plaats in verschillende moskeeën tijdens het avondgebed.

Het plaatsje Kukawa in het noordoosten van Nigeria werd aangevallen door een groep gewapende mannen. De aanvallen vonden plaats in verschillende moskeeën tijdens de ramadan, op het moment dat het avondgebed plaatsvond. Ook drongen terroristen woningen binnen, waar zij vrouwen en kinderen doodschoten.

Persbureau AFP meldt op basis van officiële bronnen dat er zeker 97 doden zijn gevallen. Strijders van Boko Haram plegen regelmatig aanslagen op aanhangers van gematigde islamitische stromingen.

Veel aanslagen in deelstaat Borno

In de deelstaat Borno, nabij Tsjaad, heeft Boko Haram de afgelopen weken verschillende aanvallen uitgevoerd. Daarbij zijn zo’n honderd burgers omgekomen. Ook in Niger zijn burgers vermoord door strijders van Boko Haram.

De afgelopen zes jaar zijn door het terreur van Boko Haram in Nigeria duizenden mensen omgekomen, 1,5 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. De pas aangetreden President Muhammadu Buhari voert gesprekken met de omliggende landen Tsjaad, Niger, Kameroen en Benin met het doel een regionale strijdmacht op te zetten om de terreur tegen te gaan.

 

    • Eva de Valk