Poor man’s Oriënt Express

None

Eddy Terstall, chroniqueur van het moderne leven in Amsterdam en omstreken, heeft de trein gepakt. Samen met Erik Wünsch bedacht hij een roadmovie, of beter gezegd een railmovie, over een vader en een dochter die elkaar tussen Venetië en Istanbul in stoptreinen en boemeltjes leren kennen: een poor man’s Oriënt Express.

Het is een beproefde formule: de reis die een band smeedt. Maar voor Terstall werkt het verfrissend, omdat hij meestal rondom een ensemble personages cirkelt. En zo zijn er meer elementen die nieuw zijn in zijn werk. De Nederlands-Italiaanse Beppe Costa, die de vader speelt, is behalve acteur ook muzikant. De muziek van de Balkan is de tweede rode draad in het verhaal: vader Mauro musiceert beter dan hij praat.

Met een beetje meer lef had Terstall ook het videoverslag en de voice-over van dochter Liza achterwege gelaten. Soms hoef je alleen maar een treinreis met twee mensen te maken om ze beter te leren kennen dan jezelf.

    • Dana Linssen