Paprika’s uit de oven gevuld met gerookte forel, marjolein en aardappel

illustratie jet peters

Gevulde groenten, ooit hopeloos seventies, zijn terug van weggeweest: de kookbladen staan er vol mee. Het blijft ook een feestelijk gezicht, zo’n ovenschaal met kleurrijke, dampende eenpersoonspakketjes. Vertrouwde vullingen bevatten rijst en/of gehakt of tonijn. Of kaas natuurlijk. Heel veel kaas.

Deze paprika’s uit het nieuwste kookboek van Gartine zijn een tikkeltje eleganter, gevuld met gerookte forel, gestampte aardappel, knoflook en verse kruiden. Gebruik in plaats van marjolein gerust oregano. En vanzelfsprekend mogen de paprika’s ook best een ander kleurtje hebben als dat toevallig zo uitkomt.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd ondertussen de kapjes van de paprika en leg deze apart. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de forel, knoflook, marjolein en dragon. Schep de feta er voorzichtig door en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de olijfolie in een ruime braadslede. Vul de paprika’s met het aardappelmengsel, zet de kapjes erbovenop en zet ze in de braadslede. Bak ze 20 minuten in het midden van de oven. Toast ondertussen het brood en smeer het in met wat knoflook. Serveer de paprika’s met het brood en een dot crème fraîche.

    • Janneke Vreugdenhil