Dodental crash boven de 140

Reddingswerkers in Medan bij het vliegtuigwrak na de ramp.
Reddingswerkers in Medan bij het vliegtuigwrak na de ramp. Foto Roni Bintang/Reuters

Bij de vliegramp gisteren in de Indonesische stad Medan zijn veel meer mensen om het leven gekomen dan aanvankelijk werd aangenomen. Het dodental stond vanmorgen op 141. De militaire autoriteiten hadden eerst verzuimd te vermelden dat er zich naast de twaalfkoppige bemanning nog eens 110 andere mensen in het militaire toestel bevonden. Onder hen bevonden zich familieleden van militairen. Niemand aan boord overleefde het ongeluk, voorzover bekend. Het vliegtuig, een Hercules C-130 uit 1964, stortte, kort na het opstijgen, neer op een nieuwbouwwijk in Medan. Ook op de grond vielen slachtoffers. De afgelopen tien jaar zijn er tien militaire vliegtuigen en politietoestellen verongelukt. (AP, Reuters)