Hogenkamp kan niet stunten tegen Sjarapova op Wimbledon

Richel Hogenkamp serveert tijdens haar partij tegen Sjarapova.
Richel Hogenkamp serveert tijdens haar partij tegen Sjarapova. Foto EPA / Facundo Arrizabalaga

Richèl Hogenkamp heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op Wimbledon. De Nederlandse verloor in de tweede ronde van het tennistoernooi in Londen kansloos van Maria Sjarapova, de nummer vier van de plaatsingslijst. In een wedstrijd van iets meer dan een uur won ze slechts vier games: 6-3, 6-1.

In de eerste set kon Hogenkamp, die zich via de kwalificaties het hoofdtoernooi wist binnen te knokken, nog even meekomen met de Russin. Maar bij een 4-3 stand moest de de 23-jarige tennisster uit Doetinchem Sjarapova definitief laten gaan. In de tweede set werd de service van Hogenkamp meteen gebroken en wist ze nog maar één game te winnen.

Debuut op Wimbledon

Het is voor het eerst dat Hogenkamp meedeed op het Grand Slam-toernooi in Londen. In de eerste ronde kwam ze uit tegen de Chinese Qiang Wang, eveneens ongeplaatst. Hogenkamp wist die partij in twee sets te winnen: 6-4, 6-4.

Met de uitschakeling van Hogenkamp doet er nog één Nederlander mee op Wimbledon. Bij de mannen is Robin Haase nog in de race na winst in de eerste ronde. In de tweede ronde komt hij uit tegen Andy Murray, de winnaar van 2013.

    • Joost Pijpker